TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
HAYRABOLU'DA 50 ÜRETİCİYE 9.000 KG ARI KEKİ DAĞITIMI YAPILDI
HAYRABOLU'DA 50 ÜRETİCİYE 9.000 KG ARI KEKİ DAĞITIMI YAPILDI

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği proje ve yatırımlarla üreticilerin her zaman yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Hayrabolu ilçesinde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerine arı keki desteğinde bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arı Keki Desteği Projesi kapsamında, Hayrabolu ilçesinde faaliyet gösteren 50 arı yetiştiricisine toplam 9.000 kg arı keki dağıtımı yapıldı.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ÜRETİCİLERİMİZİN GİRDİ MALİYETLERİNİ AZALTMAYA VE KÂRLILIĞI ARTIRMAYA YÖNELİK DESTEKLEME ÇALIŞMALARIMIZA BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Proje kapsamında Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen Arı Keki Dağıtım töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılık alanında üreticilere destek olmaya devam ettiklerini belirterek, “Üreticilerimiz şekerden üretilen bu arı yemleri için çok ciddi maliyetlerle karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle kullanılması kaçınılmaz olan arı keklerini arıcılık işletmelerimize destek olarak dağıtıyoruz. Daha önce Saray, Kapaklı, Çerkezköy ve Malkara ilçelerinde arıcılık faaliyetlerini yürüten üreticilerimize arı keki dağıtımı yapmıştık. Bugün ise Hayrabolu ilçemizde Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliğine üye 50 kişiye 9.000 kg arı keki dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında il genelinde 508 kişiye toplam 91.440 kg arı keki dağıtımı yapacağız. 2015-2020 yılları arasında Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında 980 üreticimize toplam 22 bin 293 adet kovan dağıttık. Arıcılık konusunda uygulamaya koyduğumuz projeler, arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesine, üreticilerimizin ek gelir imkânı elde edebilmelerine ve polinasyon yoluyla tarımsal üretimde verimlilik artışına katkı sağlamaktadır. Üreticilerimizin girdi maliyetlerini azaltacak ve kârlılığı artıracak destekleme çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.

Arı Keki Dağıtım Töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları, projenin kapsamı ve uygulama ile ilgili bilgileri paylaşırken arı üreticileri, projenin hayırlı olması temennisinde bulundular ve arı yetiştiricilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ve protokol üyeleri tarafından üreticilere arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.