Büyükşehirden Tarım, Sosyal ve Kültürel Alanda 3 Önemli Proje

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 2 ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın da 1 olmak üzere toplam 3 projeyi hayata geçirme adına önemli bir adım attı. Başkanlık makamında düzenlenen törende projeler, proje ortakları tarafından Trakya Kalkınma Ajansı'na teslim edilmek üzere imza altına alındı.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın `Güneşin Gücü' ve `Koru ve Kazan' adlı projeleri ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın yöresel el dokumalarının gün yüzüne çıkarılması ve ekonomiye katkı sağlaması projesi için düzenlenen imza töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda güçlü projeler üretmeye devam ediyoruz. Tarım ve sosyal alanda 3 adet projemizi bugün burada diğer ortaklarımızla birlikte imza altına alıyoruz. Proje ortaklarımız Malkara, Şarköy ve Hayrabolu Belediyelerimizin yanı sıra Susuz Müsellim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifidir. Tarımsal sulamada elektrik yerine güneş enerjisini kullanılabilir hale getirmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak suretiyle il içerisinde soğuk hava depolama kapasitesini geliştirme amacındayız. Ayrıca sosyal alanda da Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi ile ortak çalışma neticesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el dokumalarını canlandırmak ve ev hanımlarına ekonomik katkı sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca güçlü bir proje ekibi oluşturuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü proje ekibimizle Tekirdağ için çok önemli projelerin müjdesini şimdiden veriyorum. Projelerimiz Tekirdağ'a hayırlı olsun" dedi.

Toplantıya Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile Susuzmüsellim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sefer Tuğral, Karacakılavuz Küçük Sanat Kooperatifi Başkanı Fatma Çaylalı, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hamdi Pekel ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz da katıldı.