Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlara Dev Hizmet

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında kadınlara yönelik büyük bir projeye imza atıldı.

Özellikle kadına yönelik şiddet ve aile içi sıkıntıların oldukça arttığı günümüzde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nce Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy'de Kadın Danışma Merkezleri açılarak kadınların sorunlarına çare bulunmaya çalışılacak.

Konusunda uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının görev yapacağı kadın danışma merkezlerine kadınların oldukça yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

SORUNLARA ÇÖZÜM YOLLARI ARANACAK

Kadınların sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olunması maksadıyla, psikolojik ve sosyal danışmalık hizmetlerinin yürütüleceği danışma merkezinde kadınlara yönelik; Evlilik terapisi, aile sorunları, anneler için evde disiplin sağlama yolları, anne baba tutumları, mükemmeliyetçi aileler, cinsel istismar, hastalık ve tedavi sonrası dönem, iş ve işsizlikle ilgili problemler, sosyal çevre ile ilgili problemler, yaşam yönetim güçlüğü ile ilgili problemler ve daha birçok konuda danışmanlık hizmetleri verilecek.

Öte yandan `Çözümün Adresi, Kadın danışma merkezi'' sloganıyla hizmet verecek olan kadın danışma merkezlerinde, kadınların sorunlarına ortak olunacak, kadınların kendilerini güvende ve iyi hissetmeleri sağlanacak.