Tekirdağ İtfaiyesinde Eğitim Alarmı
11/03/2015

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın Fransa İtfaiyeciler Birliği ile ortak olarak hazırladıkları "Yangına Müdahale Teknikleri" konulu eğitim projesi Çorlu itfaiye istasyonunda başladı.

Fransız İtfaiyeciler Birliği'nden gelen üç uzman itfaiyeci Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan 32 itfaiyeciye teorik ve pratik olarak eğitim programını uyguladı.  Beş gün süre ile Fransız ve Tekirdağlı itfaiyeciler deneyimlerini karşılıklı olarak birbirlerine aktardı.

Eğitim çalışmalarının teorik bölümünde daha önce Fransa ve Türkiye'de yaşanmış olaylar film ve fotoğraflar üzerinden tartışıldı.

Teorik eğitimin ardından Çorlu'da meydana gelen bir ev yangınına Fransız itfaiyeciler ile birlikte müdahale eden Tekirdağlı itfaiyeciler uygulamalı eğitimi de gerçekleştirmiş oldu.

DİĞER ETKİNLİKLER