TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak'tan Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in 128. Ölüm Yıl Dönümü Mesajı
01/12/2016 16:01:48
Başkan Albayrak'tan Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in 128. Ölüm Yıl Dönümü Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in 128. ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eserleri ile adını ölümsüz kılmış,  Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal'in ölümünün 128. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Namık Kemal;  vatan, hürriyet ve millet gibi kutsal kavramları ilk olarak gerçek ve açık bir şekilde eserlerinde işleyerek, toplumumuza yön vermiştir. Tanzimat'tan Cumhuriyet'e kadar Türkiye'nin fikir, siyasi ve sosyal hayatını etkileyen büyük şair, hayatı boyunca savunduğu değerlerin mücadelesini vermiş, kendisinden sonraki nesilleri geniş ölçüde etkilemiştir.

Edebiyatımızdaki ilklerin öncüsü olan Namık Kemal, tiyatrodan gazeteye, şiirden romana, makaleden tarihe hemen her alanda eser vererek, birçok edebiyatçının yetişmesinde büyük rol oynamış, modernleşmenin Tekirdağ'dan doğan ışığı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ'ımızın iftiharı, hürriyet sevdalısı Namık Kemal'i vefatının 128. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum."

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.