Çiftçiye Yönelik Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor
07/12/2016 15:27:55
Çiftçiye Yönelik Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüttüğü "Süt Sığırcılığında Kızgınlık ve Döl Verimi" konulu eğitim çalışmasının dördüncüsü Saray İlçesinde gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer TAŞ'ın konuşmacı olarak yer aldığı programa Saraylı süt üreticilerinin ilgisi hayli fazla oldu.

Uygulamaya dönük olarak soru-cevap şeklinde geçen eğitim çalışmasında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan gerek açılışta gerekse aralara girerek yaptığı konuşmalarda somut örnekleri, çarpıcı ifadelerle dile getirdi.

Yetiştiricilerin bir hayli ilgisini çeken bu tür toplantıların giderek daha sık aralıklarla yapılması beklenilmekte olup eğitimlere olan talebin ilerleyen dönemlerde daha fazla olacağı umulmaktadır.