TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Deprem Haftası Etkinlikleri Malkara, Ergene ve Çorlu İlçeleri Devam Etti
07/03/2017 07:52:25
Deprem Haftası Etkinlikleri Malkara, Ergene ve Çorlu İlçeleri Devam Etti

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Tekirdağ ili genelinde etkinlikler düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler Süleymanpaşa İlçesinden sonra Malkara, Ergene ve Çorlu İlçeleri ile devam etti.

YAPILMASI GEREKENLER UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Etkinlikler kapsamında tüm hafta boyunca okullarda ABCD Temel Afet Bilinci Eğitimi ve İtfaiye Teşkilatı, Yangın Güvenliği konularında bilgilendirme çalışması ve Yanma Bilgisi eğitimleri verilirken, Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı arasındaki protokol kapsamında Deprem Simülasyon Tırı, Malkara, Süleymanpaşa, Ergene , Çorlu ilçelerinde 2., 3., 4., 5. sınıf  öğrencilerine deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak öğretildi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER UNUTULMADI

Ayrıca deprem simülasyon tırını ziyaret eden ve simülasyona katılan yaklaşık 3000 öğrenciye hediye kumbara ile birlikte, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem nedir, deprem öncesi anında ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgiler veren broşürler dağıtıldı. Etkinliğe gelemeyen engelli öğrenciler de unutulmayarak okullarında ziyaret edildi ve hediyeleri verildi. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.