TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
KAMUOYUNA DUYURU
10/04/2017 16:30:16
KAMUOYUNA DUYURU

07.04.2017 tarihinde saat 15:15'de Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinin su ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Muratlı Aşağısevindikli İçme Suyu Terfi Merkezindeki SCADA ölçüm istasyonunun uyarısı ile ana isale hattı üzerinde basınç kaybının olduğu anlaşılmıştır. Ekiplerimizce yapılan araştırma ve inceleme sonucunda 800 mm. çapındaki CTP isale hattı üzerinde Süleymanpaşa istikametinde 8.km'de tren yolu altı geçiş noktasındaki dönüş dirseğinde arıza olduğu tespit edilmiştir.

TESKİ Genel Müdürlüğü Süleymanpaşa İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri ivedilikle arıza noktasına iş makinesi, tamiratta kullanılabilecek her türlü ekip ve ekipmanlar ile yedek parçaları ulaştırılarak zaman kaybetmeden çalışmalara başlamıştır. Yapılan kazı sonucunda arıza oluşturan dirseğin standart bir parça olmadığı, özel bir imalat gerektirdiği görülmüş ve yerinde yeni çelik malzemeden özel bir dirsek imalatı yapılmıştır. Bütün zorlu koşullara rağmen çalışmalar 08.04.2017 tarihinde saat 22:00 sularında tamamlanmıştır. Ancak yapılan dirsek dönüş imalatının hat üzerindeki iç basıncı karşılaması için dirseğin olduğu noktaya beton tespit kitlesi yapılması gerekli görülmüştür. Bu nedenle bu bölgeye 30 m3 C40 sınıfında hızlı priz alıcı özel katkılı beton dökülmüştür. Tüm bu çalışmalar sırasında Muratlı Tren Gar İstasyon Şefliği ile görüşülerek beton döküm süresince herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için tren geçişleri geçici olarak durdurulmuştur. Atılan betonun mukavemetini kazanması ile 09.04.2017 sabah saat 05:45 itibariyle kademeli olarak hatta su verilmeye başlanmıştır.

30 km. uzunluğunda 800 mm. çaplı isale hattının dolup su depolarına ulaşması yaklaşık 5 saat kadar zaman almış olup, saat 11.00 sıralarında merkezdeki 10.000 m3. lük ana depomuza su dökülmüştür. Ardından şehir şebekesi ve alt depolara su verilmeye başlanmıştır. Ancak bu noktadan beslenen ve yaklaşık 240 km. uzunluğunda olan şehir şebekesinin dolması ve yüksek katta bulunan abonelerimize suyun ulaşması zaman almıştır. Bu arada vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirebilmek için bazı kamu kurum ve kuruluşları ile deposu olan bazı sitelere tanker ile su takviyesinde bulunulmuştur. Ayrıca halkımızı arıza hakkında bilgilendirmek amacıyla internet sitemizden, sosyal medyadan ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan anons ile gerekli bilgilendirme ve duyurular yapılmıştır.

Ana isale hatlarında oluşabilecek arızalara alternatif çözüm olarak DSİ tarafından yapılan Naip Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisinin tamamlanarak bir an önce devreye alınması gerekmektedir. Bu tesislerin devreye alınması için DSİ ile görüşmelerimiz devam etmektedir.

Yaşanan bu beklenmedik arıza nedeniyle oluşan su kesintisi sonucunda halkımızın gösterdiği sabır ve hoşgörü için teşekkür ederiz.

Halkımıza saygıyla duyurulur.    

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.