UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE FARKINDALIK EĞİTİMİ
11/04/2017 10:42:39
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü; Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay'ın katılımı ile Büyükşehir Belediye personeline "Uyuşturucu İle Mücadele Farkındalık Eğitimi" verdi.

Büyükşehir Belediyesi tüm personelini kapsayacak şekilde her ay düzenli olarak verilmesi planlanan eğitimin ilki Sağlık İşleri Dairesi, Bilgi İşlem Dairesi ve Emlak ve İstimlak Dairesi personeline verildi.

Bağımlılık yapıcı maddeler, zararlı etkileri, madde kullanımında psikolojik yaklaşım, madde kullanımına hayır diyebilme, tedavi süreci gibi temel konularda ve mücadele sürecinde kamuoyunun da dahil olmasını sağlayacak farkındalığı oluşturmak amacı ile eğitim bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Eğitim içeriğinde, uyuşturucu kullanımına ek olarak, bağımlılık yapıcı maddelerden olan alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığına da değinilerek bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele konusunda bilgilendirme yapılmıştır.