Deprem Haftası Kapsamında Öğrencilere Eğitim Verildi
23/02/2018 14:30:33
Deprem Haftası Kapsamında Öğrencilere Eğitim Verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Deprem simülasyon tırı ile deprem anında yapılması gerekenler yetkililer tarafından uygulamalı olarak anlatılırken, Süleymanpaşa Sosyal Bilimler Lisesi, Süleymanpaşa Fatih Anadolu Lisesi, Şarköy Anadolu Lisesi, Şarköy Meslek Yüksekokulu, Marmara Ereğlisi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu, Marmara Ereğlisi OPET Anadolu Lisesi ve Şarköy Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde program kapsamında eğitimler verildi.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından "abcd Temel Afet Bilinci Eğitimi", İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ise; İtfaiye Teşkilatı, Yangın Güvenliği konularında bilgilendirme çalışması ve Yanma Bilgisi eğitimleri verildi.

Afet bilincini yükseltmek, afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak ve afetten sonra yardım edebilmek için hazırlıklı olmanın amaçlandığı abcd Temel Afet Bilinci Eğitiminde katılımcılara; afet bilinci, deprem tehlikeleri, depremin verdiği zararı etkileyen risk faktörleri, hızlı müdahale ve erken uyarı sistemleri, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem alanını tahliye, psikolojik destek konularında bilgiler verildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından ise itfaiyenin görevleri, gönüllü itfaiyecilik, yangın sınıfları ve yanma çeşitleri, yangın yerindeki tehlikeler ve alınacak tedbirler anlatıldı.