TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Albayrak İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısına Katıldı
05/03/2018 09:52:27
Başkan Albayrak İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısına Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısına katıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Başkan Albayrak'ın yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri ve personelleri katıldı.

Programda konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKi emekçisi arkadaşlarımız halkımız için çok önemli olan su ve kanal gibi hizmetleri kesintisiz olarak yerine getiriyorlar. Çalışma ortamları da oldukça zor. Hemen hemen bütün daire başkanlıklarımız her an her gün bir iş kazası tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bütün bunları önlemek için göreve geldiğimiz günden bugüne Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları bizim için yol gösterici oldu. İlk kurduğumuz müdürlüğümüz de İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz oldu. Hızlı bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği yasasının bize yüklediği sorumlulukları yerine getirme noktasında çok mesafeler aldık, almaya da devam ediyoruz. Yaptığımız iş zor ve riskli bir iş. Risk derecesi yüksek bir kurumuz. Bunun için farkındalığımızın artması, tedbirlerimizin alınması noktasında yapacak çok işimiz var. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Destek Hizmetleri Dairemiz, ilgili Genel Müdür Yardımcımız ve tüm katılımcı hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Başa'nın ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Konuşmama başlamadan önce şunu söylemek isterim. Dün akşamdan bugüne şehit haberleri alıyoruz. İnanarak söylüyorum; Türk milleti olarak zor günlerin milletiyiz. Siyasal düşünceleri bir kenara bırakıp ülkemizin bütünlüğü için bir arada mücadele verdik. Tarihimiz bunun örnekleri ile dolu. Aynı başarıları Afrin'de de yaşayacağımızı biliyoruz. Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Her şehit yüreğimizi dağlıyor. Türkiye'nin düşmanları şunu bilsinler ki, gerekirse 80 milyon şehit veririz ama bu ülkeniz bir çakıl taşını vermeyiz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Umarım askerlerimiz bir an önce sağ salim ülkesine döner" ifadelerini kullandı.

Başkan Kadir Albayrak konuşmasına, "Bu toplantıya katılan arkadaşlar mümkün olduğunca not alsınlar. Çünkü iş sağlığı iş güvenliği olarak çalışma sisteminde ne kadar risk altında olduğunuzu öğrenip bileceksiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan iç gün sonra belediyede iş güvenliği uzmanı var mı diye sordum. Üç arkadaşımız geldi. İlk işiniz bütün belediye birimlerinin iş makinaları araçları için bir rapor istiyorum dedi. 15 gün sonra bir rapor geldi. Rapordaki sorunların yüzde 65'i TESKi ile ilgiliydi. Yani TESKİ'nin ne kadar riskli bir çalışma içinde olduğunu bilmenizi istiyorum. Tabi büyükşehrin de ağır ve tehlikeli işlerde bölümleri var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Kalite Güvenlik Sistemi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Çevre Sağlığı Güvenliği Sistemi belgesini aldık ve duvarımıza astık. Şimdi aynı gururu yakın zamanda TESKİ'de yaşayacağız. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda hayatınız boyunca ilerleyen yaşlarınızda keşke demek istemiyorsanız lütfen size öğretilen tedbirleri alın ve koruyucu ekipmanları mutlaka kullanın. Bugün burada programın yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, seminerinizin verimli geçmesini diliyorum" dedi. Konuşmacılar konu ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.