TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Düzce Depremi'nin Yıl Dönümünde Öğrencilere Deprem Eğitimi Verildi
15/11/2018 13:41:54
Düzce Depremi'nin Yıl Dönümünde Öğrencilere Deprem Eğitimi Verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen Düzce Depremi'nin yıl dönümünde Çerkezköy ilçesinde öğrencilere yönelik deprem anında yapılması gerekenler hakkında simülasyon tırı ile eğitim verildi.

12 Kasım Pazartesi gününden 16 Kasım Cuma gününe dek sürecek olan deprem eğitimi, Çerkezköy ilçesinde Yunus Emre İlkokulu, Nurullah Narin Ortaokulu ve Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik olarak verilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından deprem simülasyonlarının gerçekleştirildiği tırda, öğrencilere deprem anında ne yapacakları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği deprem eğitimlerinde, Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler de anılıyor. Simülasyon eğitiminde ağırlıklı olarak öğrencilere, hayat üçgeni olarak bilinen çök, kapan, tutun pozisyonu öğretiliyor. Bu sayede olası hayat kayıplarının önlenebileceği ve çocuklara deprem anında panik yapılmaması gerektiği anlatılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı görevlileri, düzenlenen eğitimlerin ardından öğrencilerin merak ettiği soruları da cevaplandırıyor.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.