TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ İklim Değişikliği Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı
15/11/2018 15:35:10
Tekirdağ İklim Değişikliği Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon İçin Kapasite Arttırımı" başlıklı çalıştay düzenledi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı" dâhilinde düzenlenen çalıştay Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Ramada Otel'de gerçekleşti.

Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon İçin Kapasite Artırımı  Çalıştayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, TESKİ Genel Müdür V. Dr. İbrahim İçöz, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı Cemal Polat, Trakya bölgesindeki tarım ve ziraat alanındaki meslek odaları temsilcileri, Namık Kemal Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Biyolojik yaşının 4,5 milyar olduğu hesaplanan bu yaşlı dünya doğal etkenler nedeniyle değişikliklere uğradı. Fakat insanoğlunun yerleşik hayata geçmesi sonucunda toprakla tanışmasıyla birlikte bu değişikliklerinden nedenlerinden biri de insan oldu. Sanayi Devrimi ile birlikte insanoğlunun dünyaya yaşattığı olumsuz etki gözle görülür hale geldi. 21. YY'da insanlar iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya kaldı.  Tüm ülkelerin coğrafi konumlarından dolayı farklı beklentilerinin olması, iklim değişikliğinin hemen gözle görünür hale gelmemesi bu tehlikeye yetirince ilgi gösterilmesini engelledi. Kişisel, devlet ya da şirketler düzeyinde yapılması gereken; bir yığın iş var.  İklim değişikliği dünyayı tehdit ediyorken tüm dünya ülkelerinin bir araya gelmemesinin tek sebebi siyasetteki ayrılıklardır. Çözüm iklim değişikliği konusunda mümkün olduğu oranda siyaseti ortaklaştırmaktır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu projeye talip olduk. Ben düzenlediğimiz Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon İçin Kapasite Artırımı çalıştayın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum,"dedi.

Trakya Bölgesindeki iklim değişikliği konusunun tüm yönleriyle tartışıldığı çalıştay, yapılan açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fatih Konukçu tarafından yapılan proje tanıtımı, Doç. Dr. Asude Hanedar'ın `Proje çıktıları: Türkiye ve TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği Sonuçları'; Fatih Bakanoğlulları'nın ise `TR21 Trakya Bölgesinde İklim Değişimi ve Tarım" konulu araştırmalar ile ilgili konuşmalarının ardından değerlendirme bölümü ile son buldu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.