TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kadın Sağlığı Eğitim Programı Değerlendirme Toplantısı
20/02/2019 08:05:35
Kadın Sağlığı Eğitim Programı Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı  ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi'nin Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezinde 27 Kasım 2018-19 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kadın Sağlığı Eğitim Programının değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Kadın Danışma Merkezi Psikologu Esra Akyüz Akbaş ve Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünden Doktor Gökhan Gözde'nin yürüttüğü 13 haftalık eğitim programında   temizlik?beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını ve genel sağlığı koruyucu davranışlar, iletişim, cinsellik, haklar, çocuklar ve ergenler başlıklı konular anlatıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay'ın katıldığı değerlendirme toplatısında eğitime katılan 17 kadına katılım belgeleri verildi.

Katılımcıların eğitimle ilgili değerlendirmelerini dinleyen Atay, kadınların ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında; yaşamın her alanında üstlendiği önemli rolün altını çizerek "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadının ve ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için sunduğumuz hizmetlere Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz Kadın Sağlığı Eğitim Programını ekledik. Sağlık, güvenli annelik, haklar ve iletişim gibi alanlarda önemli bilgilerin paylaşıldığı bu eğitim programıyla çok sayıda kadın yurttaşımıza ulaşarak kadın-erkek eşitliği, kadına özgü ihtiyaçların farkına varılması ve bunların giderilmesi konusunda duyarlı hizmet politikamızı sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. " dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral "Süleymanpaşa Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, sizlerin katkısı ve isteği doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecek.  Sizlere katılımınız için teşekkür ederim. Ayrıca bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.