TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle "Mehmet Akif ERSOY ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerini Anma Etkinliği'' düzenledi.
12/03/2019 12:42:10
Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi çalışanları ve gündüz bakımevinde eğitim gören çocuklar , 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle "Mehmet Akif ERSOY ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerini Anma Etkinliği'' düzenledi.

Kuruluş Müdürü Ezgi İPEK, Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğretmenleri, çalışanları ve öğrencileri adına etkinlikte şu açıklamalarda bulundu:

"12 Mart 1921 tarihinde yapılan meclis toplantısında Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu marş oy birliği ile kabul edilmiştir. Kahraman ordumuza ithaf edilen marş, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif ERSOY: "O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır." diyerek bu durumu ifade etmiştir ve İstiklal Marşı'nı Safahat'ına almamıştır. Yine İstiklal Şairimizin "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye dua etmesi ne kadar zor günler yaşadığımızın bir göstergesi olmuştur.

Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız, dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. 

Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif'i şükran ve minnetle anıyorum."

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.