TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi İmzalandı
22/03/2019 15:10:56
Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi İmzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı arasında "Doğa Dostu Belediye Başkanı"  Taahhütnamesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen imza töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TEMA Vakfı Tekirdağ Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan yer aldı.

Taahhütname kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin göreve geldiği 2014 yılından bu yana hayata geçirdiği iklimi koruyan ve iklim değişikliğine dayanıklı bir kenti gerçekleştiren arazi kullanımı, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlere karşı eylem planı yapmak, kentte entegre atık yönetimini hayata geçirmek, kentte hava kirletici tesislere izin vermemek, kentlilerin musluklardan içme suyu standardında suya erişimini sağlamak ve enerji verimliliği önemleri alarak yüzde 20 enerji verimliliğini gerçekleştirmek gibi konular imza altına alınmış oldu.

"TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVREYE ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEDİR"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye her zaman duyarlı olduğunu belirterek, "Kentimizin daha temiz, daha yaşanılabilir bir yer olması için birçok çevre dostu projeyi hayata geçirdik. Kıyılarımıza kazandırdığımız Mavi Bayrak, Türkiye genelinde içilebilir musluk suyu standartlarında ilk 3 il içerisinde yer almamız, olası doğal afetlere karşı oluşturduğumuz eylem planlarımız bu projelerimizden bazılarıdır. Bugün, TEMA Vakfı ile imzaladığımız Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi ile de çevreye verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş olduk" dedi. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.