TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak Atatürk Evi Temel Atma Törenine Katıldı
10/11/2019 14:18:12
Başkan Kadir Albayrak Atatürk Evi Temel Atma Törenine Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Atatürk Evi" temel atma törenine katıldı.

Atatürk Evi projesiyle, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te dünyaya geldiği evin benzeri, temsili olarak Çorlu ilçesinde inşa edilecek.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81'inci yılında rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz. Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehasıyla tarihe yön vermiş, büyük bir liderdir. Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak, bugün sahip olduğumuz tüm kazanımları Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Ata'mızın en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi yaşatmak ve yükselen yeni nesle emanet etmek, bize düşen en büyük görevdir. Bu inançla Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesle anlatmaya devam edeceğiz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerini, fikirlerini ve hatırasını yaşatmak adına Çorlu Belediyemiz tarafından Atatürk Evi inşa edilecek olmasını son derece anlamlı buluyorum. Bu önemli eser, Ata'mıza olan sevgimizi, vefamızı ve bağlılığımızı simgeleyecektir. Gençlerimiz ve çocuklarımız, Atatürk'ün hayatını, ilke ve devrimlerini daha iyi öğrenecek ve özümseyecektir. Atatürk'ün hatırasını yaşatma konusundaki duyarlılığından dolayı Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ve ekibini en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 81 yıl önce aramızdan ayrılan Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Başkan Kadir Albayrak ve diğer protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Atatürk Evi'nin temel atımı butona basılarak büyük coşku eşliğinde gerçekleştirildi.

Çorlu ilçesinde bulunan Kazımiye Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Vali Yardımcısı Ali Dursun, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 5. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.