TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Kırsal Turizmin Canlandırılması İçin Çalışmalara Hız Verildi
11/11/2019 16:27:59
Kırsal Turizmin Canlandırılması İçin Çalışmalara Hız Verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, tarımsal kalkınma çerçevesi kapsamında büyük önem verdiği konu başlıklarından bir tanesi olan kırsal turizmin canlandırılması için çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kırsal turizmin canlandırılması projesi kapsamında yer alan Saray, Şarköy ve Malkara'nın 9 köy muhtarı ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda öncelikle söz alan ve kırsal turizm konusunda kısa bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, köy halkının kendi doğal yaşamının turizm adı altında pazarlama işlemi olan kırsal turizmin hayata geçirilmesi konusunda gerekli potansiyele sahip olduklarını söyledi.

Kırsal turizm konusuna büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Uçmakdere, Hoşköy, Kirazlı, Yaylagöne, Sarıpolat, Elmalı, Sefaalan, Bahçeköy ve Güngörmez olmak üzere Malkara, Şarköy ve Saray'ın 9 mahallesini kırsal turizmin kalkındırılması projemize dahil etmiş durumdayız. Ancak bu projenin başarılı olması için mahalle halkının bizzat bu projeye katılması ve sahiplenmesi gerekiyor. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu 9 mahallemizde kırsal turizmin canlandırılması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde bizzat ilçelerimizde muhtarlarımız ve mahalle halkının katılımı ile yapacağımız toplantılarda, mahalle halkımızın bizden taleplerini alacağız ve çalışmalara bu talepler doğrultusunda yön vereceğiz. İlimizde büyük kırsal turizm potansiyelini Türkiye çapında yaymak ve bilinir kılmak hedefindeyiz. 2020 bu anlamda ilimizde kırsal turizm için patlama yapılacak yıl olacak. Proje ile birlikte 9 köyümüzde ihya olacak ve bu durum diğer potansiyeli olan mahallelerimiz için de örnek olacak" dedi.

Başkan Albayrak daha sonra, toplantıya katılan muhtarları tek tek dinleyerek taleplerini aldı, mahallelerde ortaya çıkarılabilecek tarihi ve kültürel değerle ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Muhtarlar da böyle bir toplantının düzenlenmesinden ve kırsal kalkınmaya verdiği önemden dolayı Başkan Albayrak'a teşekkür ettiler. 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.