İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARKÖY GÜZELKÖY'DE TARİHİ DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR
27/11/2019 16:33:52

`Geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek, Tekirdağ büyüyecek' sloganıyla hareket ederek, Tekirdağ il genelinde kültürel dokuyu gün yüzüne çıkarma hedefinde olan, bu sayede Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkı sağlamayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından Şarköy İlçesi, Güzelköy Mahallesi, 241 Ada 1 Parseldeki Çeşme, 241 Ada  2 Parseldeki Camii, 240 Ada 7 Parseldeki Hamam ve Ahşap Konutun Restorasyon Yapım İşi'nin ihalesi yapılmış ve 21.08.2019 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olup restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin'den projenin gidişatı ile ilgili bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirterek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Sahip olduğumuz yok olmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerimizi kaderlerine terk etmeden, aslına uygun restore ederek gün yüzüne çıkarma gayreti içerisindeyiz. Güzelköy Mahallemiz de tarihi ve kültürel değerler anlamında önemli bir konumda. Büyükşehir olarak bu zenginliğe kayıtsız kalamazdık. Yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıktık ve restorasyon çalışmalarına başladık. Cami, hamam, çeşme ve ahşap konuttan oluşan tarihi dokuyu gün yüzüne çıkararak kültür turizmine kazandıracağız. Geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek, Tekirdağ büyüyecek" dedi.