TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale'ye Uğurlandı
13/03/2020 10:37:55
57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale'ye Uğurlandı

Çanakkale Savaşlarında gösterdiği kahramanlıklarla destanlaşan 57. Alay anısına gerçekleştirilen ve 57. Alay Tertip Komitesi gönüllü üyelerinden oluşan yürüyüş ekibi, Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını, 57. Alay Yürüyüş Komitesi 26., 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Dernek Başkanı Hikmet Yılmaz yaptı. Yılmaz, Çanakkale'nin Tekirdağ'dan başladığını ifade ederek, bu anlamlı yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 57. Alay'ın Çanakkale Savaşları'nda önemli ve kutsal bir rol üstlendiğini belirterek, "Şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Savaşı, Tekirdağ'dan başlar. Çanakkale, Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden canlarını vatan uğrunda feda ettikleri, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir kahraman olarak tarih sahnesine çıktığı ve tarihin akışının değiştiği yerdir. Tekirdağ'dan Gelibolu'ya giderek vatan savunmasına omuz veren 57. Alayın büyük komutanı ve kahraman askerleri, savaşın çok kritik bir safhasında düşman askerlerinin ilerleyişini canları pahasına durdurmuşlardır. Tarihin akışının değiştiği bu büyük savaşta, 57. Alayın tüm fertleri şehit olmuştur. Başta Ulu Önderimiz Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüyecek olan tüm dostlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Dualarımızı şehitlerimize ulaştırmalarını rica ediyorum" dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, Çanakkale Savaşlarında destan yazan 57. Alay'ın önemine vurgu yaptı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla bir kez daha andıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından tüm ilçelerden gelen yürüyüş komistesi ve protokol üyeleri Hükümet Caddesi Valilik önünden yürüyüşü başlattılar. Tekirdağlılar 57. Alay kortejine alkışlarla destek verdi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.