TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi'nden Dere Islahı ve İlaçlama Çalışmaları
22/07/2020 10:10:14
Büyükşehir Belediyesi'nden Dere Islahı ve İlaçlama Çalışmaları

İl genelinde her alanda vatandaşa kaliteli hizmet vermeyi ilke edinen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde başlattığı dere ıslahı ve ilaçlama çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından halk sağlığı düşünülerek oluşan çevre kirliliğini önlemek adına sürdürülen dere ıslahı çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ Deresi, Aydınlar Deresi ve Maymun Deresi'nde dere ıslahı çalışmaları tamamlandı. Çerkezköy ilçesinde bulunan Pınarca Deresi de Fen işleri Dairesi Başkanlığı ve DSİ ekiplerince yapılan ortak çalışmayla ıslah edildi. Islah çalışmaları tamamlanan bölgelerde Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ilaçlama çalışması da yapıldı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akarsu Yapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen dere ıslahı çalışmaları Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Altınova Deresi ve Çorlu ilçesinde bulunan Kumluca Deresi'nde devam ediyor. Islah çalışmaları tamamlanan derelerde böcek ve sineklere karşı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ilaçlama çalışması da gerçekleştirilecek.

"Geniş Bir Çerçevede Hizmet Veriyoruz"

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İl genelinde vatandaşlarımıza geniş bir çerçevede hizmet veriyoruz. Bu kapsamda 11 ilçemizde de personelimiz sahada faaliyet gösteriyor. Halk sağlığının büyük önem arz ettiği bugünlerde dere ıslahı ve ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Yapılan çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

   

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.