TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Tekirdağ'ın Plajları Büyükşehirle Daha Güvenli
29/07/2020 09:40:28
Tekirdağ'ın Plajları Büyükşehirle Daha Güvenli

Doğal güzellikleri ve temiz sularıyla tatilcilerin gözdesi olan Tekirdağ plajları, Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalarla daha güvenli hale getirildi. 

Yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde plaj ve sahillerde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı plajlarda önlemlerini arttırdı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde görev yapan cankurtaranlar, Mavi Bayraklı plajlarda titizlikle görevini yürütüyor. Mavi Bayraklı plajlarda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde 5 cankurtaran botu ve 16 cankurtaran ile vatandaşların can güvenliği sağlanıyor. Ekipler, bu çerçevede yaz sezonunda il genelinde 10 boğulma vakasına müdahale etti.  

Yaz sezonunda çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Mavi Bayraklı plajlarda düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar çerçevesinde plaj ve sahillerdeki yürüyüş yolları, engelli yolları, soyunma ve duş kabinleri düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Plajlarda koronavirüs önlemleri kapsamında duş kabinleri, soyunma kabinleri ve tuvaletlere el dezenfektanları koyuldu. Cankurtaranlar da sürekli olarak sosyal mesafe ve hijyen konusunda plajlardaki vatandaşları uyararak bilgilendiriyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sanayinin, tarım ve hayvancılığın merkezi olan Tekirdağ aynı zamanda doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip. Turizm, Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonu arasında yer alıyor. Hem Tekirdağ halkına hem de şehir dışından gelen vatandaşlarımıza daha iyi koşullarda tatil yapmalarına imkân sağlamak amacıyla Mavi Bayraklı sahillerimizde temiz ve güvenli bir ortamda hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın güzel bir yaz sezonu ve bayram tatili geçirmeleri ve bununla beraber sosyal mesafe ve hijyen kurallarından ödün vermemeleri temennimizdir" dedi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.