TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesine Cumhuriyet Bayramı'nda Görkemli Açılış
29/10/2020 18:27:23
Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesine Cumhuriyet Bayramı'nda Görkemli Açılış

Tekirdağ'ın geleceğine yön veren hizmet ve projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hayrabolu ilçesinin otopark ve trafik sorununu büyük oranda çözecek olan Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesinin açılışını büyük coşku eşliğinde gerçekleştirdi. Başkan Albayrak, açılışta yaptığı konuşmasında, tesisin ilk 15 gün vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

KOVİD-19 salgını dolayısıyla sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı gözetilerek gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkıyla, ilçenin otopark ve trafik sorunu büyük oranda çözülürken, Meydan düzenlemesiyle de vatandaşlara sosyal aktivite ve etkinlik alanı, çocuklara ise oyun parkı kazandırılmış oldu.

Projeyle İlgili Teknik Bilgiler Katılımcılarla Paylaşıldı

Programda açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Alpaslan Kurtoğlu yaptı. Daire Başkanı Kurtoğlu konuşmasında, "Öncelikle Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projemizin tüm Hayrabolu halkına hayırlı olmasını diliyorum. Projemizde 1. bodrum katta su deposu, güvenlik odası, oto yıkama birimi ve ofisi, depolar, erkek ve kadın tuvaleti, 77 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet alanı bulunuyor.  2. ve 3. bodrum katta ise depolar, personel odası, toplamda 181 araç kapasiteli otopark, bisiklet ve motosiklet park alanı bulunan projemizin toplam araç kapasitesi ise 258'dir. Ayrıca, meydan alanında konser ve tören alanı ile açık oturum alanları yer alıyor. Meydan düzenlemesinde bitkiler ve süs havuzları gibi peyzaj öğeleri de bulunuyor" dedi.

"Hayrabolu'muz Hizmetlerin En Güzeline Layıktır"

Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesinin ilçeye kazandırılan önemli bir yatırım olduğunu ifade eden geçmiş dönem Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, "Bu önemli projeyi Hayrabolu'muza kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Hayrabolu'muz hizmetlerin en güzeline layıktır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

"İlçemiz İçin Önemli Bir İhtiyaçtı"

2014-2019 hizmet döneminde Hayrabolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin güzel bir uyum içerisinde çalıştığını ifade eden önceki dönem Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "Yerel yönetimler, çok zor ve ciddi emek gerektiren bir mecradır. 2014-2019 hizmet döneminde Hayrabolu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçemizde uyum içerisinde güzel hizmetleri hayata geçirdik. Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi ilçemiz için önemli bir ihtiyaçtı. Bu denli önemli bir projeyi, böylesine anlamlı bir günde Hayrabolulu vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Projemiz tüm Hayrabolululara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"İlçemize Değer Katacak Önemli ve Güzel Bir Proje"

Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan ise, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, "Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi, ilçemize değer katacak önemli ve güzel bir projedir. İlçemizin trafiğinin bu proje ile birlikte rahatlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"Hayrabolu ve Tüm İlçelerimize Değer Katacak Projeler Üretmeye Devam Edeceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "6,5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde Hayrabolu ilçemizin bizlerde özel bir yeri oluştu. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Hayrabolu ilçemize ilk geldiğim günü hatırlıyorum. O zaman dedim ki, `Burada çok işimiz var.' Şükürler olsun ki o günden bugüne, ilçemizde önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirdik. Tekirdağ genelinde taş üstüne taş koyana, en ufak bile olsa hizmet verene minnet duyuyoruz. Ama Hayrabolu ilçemiz de maalesef Tekirdağ'ın genelinde olduğu gibi ihmal edilmiş ve hak ettiği yatırımları yeteri kadar alamamıştır. İlk hizmet dönemimizde Tekirdağ genelinde eski parayla yaklaşık 2 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bunun 4 katı kadar da yatırım yapsak, yetmeyecek Tekirdağ'ımıza. Maalesef çok fazla ihmal edilmiş bir kentte yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, her ilçenin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirleyerek yatırım yapmaya çalışıyoruz ve bu ihmal edilmişliğin açığını kapatmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda güzel Tekirdağ'ımız, 30 büyükşehir belediyesi arasında, çok önemli bir yerde olacaktır ve adından fazlasıyla söz ettirecektir. Bugün güzel vatanımızın, cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü. Böylesine anlamlı bir günde Hayrabolu'nun kıymetli halkına hizmet etmek, bizleri ayrıca onurlandırdı ve gururlandırdı.  Vatandaşlarımız ilk 15 gün Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkından ücretsiz olarak faydalanacak. Önümüzdeki aylarda yine Hayrabolu'muz için güzel bir sosyal aktivite alanı olacak Hayrabolu Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesisleri Projesi'ni de halkımızın hizmetine sunacağız. Buradan değerli halkımıza bir müjde daha vermek istiyorum: Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 boyutlu silüetini ilçe belediyemizle birlikte belirleyeceğimiz bir alanda inşa edeceğiz. Hayrabolu ve diğer tüm ilçelerimize değer katacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tesisimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Belediyelerimiz Ciddi Bir Özveriyle Hizmet Verme Gayreti İçerisinde"

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum. Belediyelerimiz ciddi bir özveriyle hizmet verme gayreti içerisinde. Hayrabolu'muz artık göç veren bir ilçe değil, bu da güzel hizmetler yapıldığının önemli bir göstergesidir. Ancak Hayrabolu'muza ne kadar hizmet etsek azdır. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Hayrabolu ilçemizde de daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hayrabolu Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesinin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Böylesine Önemli Projelerin İlçemize Kazandırılması Bizleri Oldukça Memnun Ediyor"

Programdaki son konuşmayı yapan Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün de, "İlçemizin önemli sorunlarından bir tanesi olan otopark sorununu büyük ölçüde çözecek, trafiği rahatlatacak olan katlı otoparkın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Böylesine önemli projelerin ilçemize kazandırılması bizleri oldukça memnun ediyor. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Büyük coşku eşliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Hayrabolu geçmiş dönem Belediye Başkanları Fehmi Altayoğlu ve Hasan İrtem, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.