TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ALTYAPI YATIRIMLARI MEYVESİNİ VERDİ
13/01/2021 17:18:12
ALTYAPI YATIRIMLARI MEYVESİNİ VERDİ

Altyapı sorunlarını çözme hedefiyle dev projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ'nin yatırımları meyvesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından kararlılıkla gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı projeleriyle yağışlar esnasında meydana gelebilecek sel, su baskınları ve taşkınlarının önüne geçildiği gibi su kaynaklarının beslenmesine olanak sağlandı.

YAĞIŞLAR ESNASINDA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Tekirdağ'da üç gün boyunca yoğun bir şekilde mevsim normallerinin üzerinde devam eden kuvvetli yağışlar esnasında herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması, altyapı alanında yapılan yatırımların ne denli isabetli ve yararlı olduğunu açık bir şekilde ortaya koydu.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: "YAĞIŞLARIN, OLUMSUZ ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRIP, BEREKETİNİ YAŞADIĞIMIZ BİR DÖNEMİ BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ"

Yağışlar esnasında Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bilindiği gibi dere yatağını doldurabilecek hacim ve debiye sahip bu gibi yüzeysel yağmursuyu akıntıları, maddi zarara sebebiyet vermekte ve hatta vatandaşların can güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmaktaydı. Bu sorunu çözmek amacıyla göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana altyapı alanında dev projeler gerçekleştirdik. Bu sene, kurak geçen ayların ardından beklenen yağışlar nihayet etkisini gösterdi. Tekirdağ genelinde metrekareye yer yer 150 kg yağış düştüğü tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız ve bağlı kuruluşumuz TESKİ'nin imkânlarıyla yağışlar öncesinde kanal ve mazgal temizliği çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 7/24 teyakkuz halinde hareket ederek ihtiyaç duyulan hallerde gerekli müdahaleleri yaptık. Bu sayede yoğun yağmur yağışlarının yaşandığı üç gün boyunca il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Afet boyutuna varan yoğunlukta noktasal yağışlar meydana gelen bazı yerlerde su birikintileri oluşmuş ise de bu birikintiler kısa sürede tahliye edilmiştir. Bu sonucun alınmasında 181 km'lik yağmur suyu hattı yatırımının etkisi büyüktür. Ayrıca dere yataklarını ıslah etmiş olmamız da yağışlar esnasında debisi artan akarsuların güvenli bir şekilde tahliye edilebilmesine olanak sağlamaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak yoğun yağışların olumsuz etkilerini ortadan kaldırıp, yağmur bereketini yaşadığımız bir dönemi başlatmış bulunuyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz yatırımların güzel Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyor, bu başarılı sonucun alınmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.