TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir'den Tekirdağ Esnafına Destek
21/01/2021 15:57:26
Büyükşehir'den Tekirdağ Esnafına Destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs süreci boyunca maddi anlamda zor günler geçiren esnafa yardım eli uzattı.

İl genelinde hizmet ve yatırım faaliyetlerini titizlikle sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara doğrudan dokunacak sosyal projeleri de hayata geçiriyor. Bu kapsamda, idari kararla faaliyetleri durdurulan ve sosyal yardım kriterlerine uygun olan esnafa, başvurularına istinaden bir kereye mahsus olmak üzere Ocak ve Şubat ayları içerisinde 2 bin TL nakdi yardım yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak 2021 olağan meclis toplantısında aldığı karar doğrultusunda ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne ait gayrimenkullerde 2021 yılı içerisinde kira fiyatında artış uygulanmayacak. Faaliyetleri idari kararla durdurulan iş yerlerinden kapalı kaldıkları süre boyunca kira, ecrimisil, işgaliye ve ortak alan giderleri alınmayacak. Aynı süre içerisinde faaliyetlerinde azalma meydana gelen iş yerlerinde ise kira, ecrimisil, işgaliye ve ortak alan giderleri yüzde 50 indirimli olarak alınacak. Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin sözleşmeleri de kapalı kaldıkları süre kadar uzatılacak. 

"Vatandaşlarımızın Yanında Olmaya Devam Ediyoruz"

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Salgına karşı etkin bir şekilde mücadele ederken vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu süreçte ekonomik zorluklar yaşayan esnafımızı desteklemek adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bir sosyal projemizi daha hayata geçirdik. Esnafımıza nakdi yardım ödemeleri başlamıştır. Bu projemizin esnafımıza, ailelerine ve kentimize hayırlı olmasını diliyor, destekleme kararının alınmasında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizin değerli üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.