TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TESKİ'DEN KUMBAĞ VE BARBAROS'A ALTYAPI YATIRIMI
04/02/2021 13:05:30
TESKİ'DEN KUMBAĞ VE BARBAROS'A ALTYAPI YATIRIMI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ'nin, İl genelinde hayata geçirdiği projeler sayesinde uzun yıllardır süre gelen sıkıntılar çözüme kavuşuyor. Bu kapsamda Kumbağ ve Barbaros Mahalleleri için de altyapı hamlesi başlıyor. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ ve Barbaros Mahallelerinden toplanan atık suların mevzuata uygun şekilde ve çevreye zarar vermeden arıtılarak deşarjının yapılabilmesi için Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine terfi edilmek üzere Altınova Mahallesinde bulunan TM12 terfi merkezine iletilmesi sağlanacak.

Başkan Albayrak; "Yatırımlarımız Özveriyle Devam Edecektir"

Tekirdağ genelindeki yatırımların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; "2015 yılında Barbaros Mahallesi ve 2016 yılında Kumbağ Mahallesi için ihalesi yapılarak yapımları tamamlanmış olan kanalizasyon hatları ile toplanan atık suların, mevzuata uygun şekilde arıtılabilmesini sağlamak adına Tekirdağ Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilebilmesi için 9.008 Metre PE100 polietilen kanalizasyon terfi hattı ile 1 adet yeni atık su terfi merkezi imalatı ve 1 adet mevcut terfi merkezi revizyonu yapılacaktır." Dedi.

İl Genelinde altyapı Sorununu Büyük Oranda Çözüldü

Önemli altyapı hamleleri ve dev yatırımlarla il genelinde altyapı konusunda büyük aşama kaydettiklerini belirten Başkan Albayrak, "TESKİ bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tekirdağ ili genelinde altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecektir. Tekirdağ ilini daha yaşanılabilir bir kent yapma hedefiyle hizmet ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.