TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ortak Basın Toplantılarında 5. Durak Malkara Oldu
17/02/2021 18:23:34
Ortak Basın Toplantılarında 5. Durak Malkara Oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantılarının beşincisi Malkara'da gerçekleştirildi. Toplantıda Malkara ilçesinde gerçekleştirilen çalışma, proje ve yatırımlar basın mensuplarıyla paylaşıldı.

"YAPILAN TÜM HİZMETLER İÇİN KADİR BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Malkara Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul gerçekleştirdi. Yurdakul konuşmasında, "Yaklaşık 7 yıllık bir hizmet süremizi geride bıraktık. Geçtiğimiz dönem Malkara'da yatırım anlamında önemli kazanımlar elde ettik. Önümüzdeki süreçte de Malkara'da birçok proje ve yatırımları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu toplantıda merak edilenleri basın mensuplarımız vasıtasıyla halkımıza ileteceğiz. Şimdiye kadar yapılan tüm çalışma ve yatırımlardan dolayı Kadir Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MALKARA'YA 7 YILDA TOPLAM 235 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK"

Ulaş Yurdakul'un ardından açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; "Bundan sonraki toplantılarımızı Malkara Kültür Merkezi Salonu'nda yapacağımızın sözünü vererek konuşmama başlamak istiyorum. Hizmet hızımızı kesen bir pandemi ile karşı karşıyayız. Yerel yönetimlerin en verimli çalışma yapacağı bir dönemde pandemi ile mücadele etmek zorunda kaldık. Sadece pandemi döneminde 10 Milyon TL'lik bir harcama yaptık. 2021'de 2020'deki pandemiden kaynaklanan eksiklerimizi de kapatarak hizmet atağımıza devam edeceğiz. Nüfus sırasına göre düzenlediğimiz ortak basın toplantılarımız kapsamında bugün Malkara İlçemizdeyiz. Tekirdağ'ı Doğu ve Batı olmak üzere ikiye böldüğümüzde Doğu bölümü sanayi alanında gelişmiş ve nüfus yoğunluğu çok yüksek. Diğer tarafta Malkara'yı ele aldığımızda tarım faaliyetleri ağır basan bir ilçemiz söz konusu. Malkara ve Hayrabolu Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkentidir. Malkara'nın 77 tane mahallesi var. Böylesine bir ilçeye nüfus az deyip yatırımı kesme şansımız yok. Hele hele ilçelerimiz arasında ayrım yapma durumumuz asla olamaz. Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımıza sığmaz. Her ilçemizde gerekli yatırımlar ne ise onlar yapılmaktadır, yapılacaktır. Malkara nüfusu yıllar geçtikçe azalmakta. Malkara'nın 50 Bin nüfusun altına düşmemesi lazım. Bizim bu anlamda Malkara'yı iyi korumamız gerekiyor. Böyle bir durumda biz Büyükşehir Belediyesi olarak tarım başta olmak üzere Malkara için gerekli yatırımları yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bu sene Malkara'nın yol sorununu büyük ölçüde bitirmiş olacağız. Çokal barajından Elmalı'ya su getirme projemiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız bizlere 60 ay yani 5 yıllığına görev verdi. İlk 5 yıl bitti vatandaşımız bizden memnun olduğunu gösterdi ve beş yıllık daha hizmet etme görevi verdi. Süremiz bittiğinde yine halkımızın karşısına çıkacağız ve halkımız bizim hizmetlerimizi değerlendirecek. Biz büyükşehir olarak vatandaşımızın bizden beklentilerini karşılamak için var gücümüzle çalışacağız. Ben yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerimizin Malkaralı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.  Başkan Albayrak konuşmasında ayrıca, 2014 yılından bu yana Malkara için Büyükşehir Belediyesi olarak 129 milyon TL, TESKİ olarak da 106 milyon TL olmak üzere toplam 235 milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti.

Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014  - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Malkara ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verildi. Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve Ulaş Yurdakul basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Malkara ilçesi ortak basın toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Büyükşehir ve Malkara Belediyesi bürokratları ile basın mensupları katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.