Hayrabolu Deresi İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor
25/02/2021 15:55:13
Hayrabolu Deresi İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kurulduğu 2014 yılından bu yana il genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarına büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde başlatılan Hayrabolu Deresi Köprüsü'nün yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Köprü inşaatında incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, inşaatın herhangi bir aksama olmadan tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

500 yıllık debiler esas alınarak hazırlanan köprü projesi 32 metre uzunluğunda olup, köprü platform genişliği ise 11 metredir. Tek açıklığa sahip köprü, iki kenar ayaktan ve 11 adet kirişten oluşuyor. Kenarayaklar kazıklı temel sistem üzerine oturuyor. Hacısungur ve Soylu Mahalleleri arasında imalatına başlanan köprünün yapım süresi 90 gündür.