TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesine Devam Ediyor
26/02/2021 13:18:46
Büyükşehir Belediyesi Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesine Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin en büyük mera ıslah projesi olma özelliği taşıyan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında gübre dağıtımı ve atımı gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa ilçesinin Otmanlı Mahallesi ile Malkara ilçesinin Gönence, Hereke ve Sağlamtaş mahallelerinde gerçekleşen gübre dağıtımında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, mahalle muhtarları ve vatandaşlar yer aldı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ KADİR ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR EDERİM"

Burada bir konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Pandemi süreci bize kırsal mahallelerimizin önemini bir kez daha hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi olarak üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Mera Islahı ve Yönetimi Projesi, çok büyük ve kapsamlı bir proje. Bu proje nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum" dedi.  

"OT VERİMİ DÜŞEN ALANLARDA VERİM 4 KAT ATTIRILDI"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise  "Tarım ve hayvancılık bizim en önemli vizyonlarımız arasında. Tekirdağ, verimli toprakları ve hayvan hastalıklarından ari bölge olması nedeniyle Türkiye'deki şehirler içerisinde önemli bir yere sahip.  Vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2015 yılında başlattığımız Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi ile toplamda, 113 bin dekar meranın ıslahını yaptık. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılmasını hedefliyoruz. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak. Projemiz 5 yılda 126 mahallede uygulandı. Hayvancılığa desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Çiftçimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.