TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI
02/03/2021 13:44:55
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için mart ayının ilk haftası, Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır.

İnsanları tütün mamulleri, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacıyla 5 Mart 1920 tarihinde İstanbul'da kurulan Hilal-i Ahdar Cemiyeti, Cumhuriyet döneminde Yeşilay adını almış ve ileriki yıllarda kumar; yakın tarihte ise teknoloji bağımlılığı bu kurumun mücadele alanına dâhil edilmiştir.

Bireye, aileye ve topluma büyük zararları olan sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı gibi maddelerin sebep olduğu bağımlılıklar, maddi ve manevi olarak telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açmaktadır.

Bağımlılıkla mücadele dünya üzerindeki tüm ülkelerin mücadele ettikleri sorunlardan biridir. Ülkemizde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların iş birliğiyle bağımlılıkla mücadele alanında uzun yıllardır kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Ancak uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin yaygınlaşması ve kullanımının artması daha etkin bir mücadeleyi zorunlu kılmaktadır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak toplumsal bir sorun olan bağımlılıkla mücadeleyi destekliyoruz.

1-7 Mart Yeşilay Haftasını ve Yeşilay'ın kuruluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor, her türlü bağımlılık ve zararlı alışkanlığın ortadan kalktığı daha güzel bir dünya kurabilme ümidiyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.