TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ KURULDU
04/03/2021 17:52:32
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ KURULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilecek olan işbirliği ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tekirdağ temasları çerçevesinde organize edilen iki büyükşehir arasındaki koordinasyon Toplantısı Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin çerçevesinin belirlenmesi, ortak yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere organize edilen koordinayon toplantısı, iki büyükşehrin bürokratlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının açılışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yiğit Oğuzman tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin idari yapısı, çalışma sistemi ve büyükşehir bünyesinde faaliyet göstren iştirakler ile ilgili bilgiler verildi.

Ekrem İmamoğlu: "Maddi manevi tüm birikimlerimizle Tekirdağ için ne yapabiliriz bunun düşüncesi ve samimiyeti içerisindeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yakın çevresi başta olmak üzere ülke genelinde 200'ün üzerinde belediye ile işbirliği içerisinde oldğunu belirterek, "Özellikle bölgemizdeki belediyeler ile sıkı bir iletişim ve işbirliği içerisindeyiz. Bugün de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile bir işbirliği çerçevesi ortaya koymak üzere buradayız. Açıkçası bugün burada düzenlenen buluşma beni oldukça heyecanladırdı. Bu süreçte hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faydalanacağı hem de Tekirdağ ve ilçelerinin faydalanacağı bir modeli ortaya koyma hedefindeyiz. İstanbul'un önderliğinde bölgemizde ortaya koyacağımız gelişim modeli ülkemize de bir motivasyon kaynağı olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak maddi manevi bütün birikimlerimizle Tekirdağ için ne yapabiliriz bunun düşüncesi ve samimiyeti içerisindeyiz" dedi.

Kadir Albayrak: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Sayın Başkanın desteği gücümüze güç katacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her geçen gün büyüyüp geliştiklerini ve deneyim kazandıklarını belirten Başkan Albayrak, "Tekirdağ'ın kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak ikinci dönemimizde de Tekirdağ için çalışmaya devam ediyoruz. Tekirdağ'ı nasıl daha iyi, daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilirizin derdindeyiz. Amacımız Tekirdağ halkına en iyi hizmeti verebilmek. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini hissetmek, Sayın başkanımızın samimiyetini ve enerjisini görmek ve bize her zaman destek olacağını dile getirmesi bizi daha da motive etti ve gücümüze güç kattı. Başta et kombina tesisimiz olmak üzere, yem fabrikamız ve süt potansiyelimiz ile birlikte tarımsal anlamda, su ürünleri halimizle birlikte balıkçılık konusunda, kültürel faaliyetler konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yapabiliriz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi henüz 7 yıllık bir büyükşehir ve her geçen gün gelişiyor, büyüyor. El ele, gönül gönüle, omuz omuza her şeyin en iyisini hak eden halkımıza hizmet verme onurunu paylaştığımız Sayın Ekrem İmamoğlu başkanıma Tekirdağ ziyareti, samimiyeti ve tüm destekleri için tekrar teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde çok daha genişleteceğimiz işbirliğimizin temellerinin atıldığı bu toplantının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İki başkanın konuşmasının ardından İlçe Belediye Başkanları da söz alarak, ilçeleri ile ilgili genel bilgi verdiler ve işbirliği çerçevesinde yapılabilecek çalışmalar konusunda görüşlerini paylaştılar.

İki büyükşehir belediyesinin bürokratlarının karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile koordinasyon toplantısı sona erdi. 15 günlük bir süre içerisinde daha geniş kapsamlı ve işbirliği konusunda sonuç odaklı bir çalıştayın yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.