TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Ortak Basın Toplantıları Muratlı İle Devam Etti
08/03/2021 18:03:01
Ortak Basın Toplantıları Muratlı İle Devam Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gerçekleştirilen çalışma, proje ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşmak adına 11 ilçe belediye başkanı ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısı Hayrabolu ilçesinin ardından Muratlı ilçesi ile devam etti.

Muratlı Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe gerçekleştirdi. Tepe konuşmasında, ortak basın toplantısı düzenleme fikrinin Kadir Albayrak'tan geldiğini, kendilerinin de memnuniyetle kabul ettiklerini belirtti. Kısıtlı bütçeyle Muratlılı vatandaşlar için hizmet yapmaya çalıştıklarını dile getiren Tepe, şimdiye kadar Muratlı'ya yapılan yatırımlar ve kendilerine verdikleri destek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür etti. 

Başkan Albayrak: "Muratlı'ya 96 Milyon TL'lik Yatırım Yaptık"

Nebi Tepe'nin ardından kürsüye gelen ve konuşmasına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı'ya da diğer ilçeler gibi büyük önem verdiklerini belirterek, "Ortak basın toplantılarımızın bugün 9.'sunu yapıyoruz. Çeşitli platformlarda oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşlarımıza birinci ağızdan yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmak için bu toplantıları düzenlemeyi kararlaştırdık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana tüm ilçelerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Muratlı'da bu anlamda bizim için son derece değerli. 7 yıllık görev süremiz içerisinde Muratlı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 52 Milyon TL, TESKİ olarak 44 Milyon TL olmak üzere toplam 96 Milyon TL'lik yatırım yaptık. TESKİ olarak Muratlı'da 77 km altyapı yatırımı gerçekleştirdik. Ancak Muratlı'nın çok daha fazla yatırım ve hizmete ihtiyacı var. Halkımız bizi bu göreve 5 yıllık bir süre için getirdi. İkinci hizmet dönemimizde daha önümüzde 3 yıllık bir süre var. Bu süreyi yine Tekirdağ için ve Muratlı için dolu dolu hizmet yaparak geçireceğiz. Muratlı'da görev yapan mahalle muhtarlarımıza da hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız bizim için vatandaşlarımıza hizmet yolunda son derece önemli bir vazifeyi üstleniyorlar. Bugüne kadar ilçelerimize 2,5 Katrilyonluk yatırım yapmışız ancak hala bunun çok daha fazlası yatırıma ihtiyaç varsa bunun nedenlerini oturup konuşmak gerekiyor. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmet açığını kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımların ve kazandığımız başarıların gerçek sahibi bizi bu göreve getiren vatandaşlarımızdır. Pandemi bizim hızımızı kesti, çok etkiledi. En verimli çalışacağımız zamanlarda pandemi ile mücadele etmek zorunda kaldık. Sadece pandemi döneminde 10 Milyon TL'lik harcama yaptık. 2 Milyon maske dağıttık. Dezenfeksiyon çalışmaları ve daha birçok çalışma yaptık. Ama ben inanıyorum ki Tekirdağlı vatandaşlarım salgınla mücadelede gerekli hassasiyeti gösterecek ve şehrimizi en kısa zamanda mavi renge boyayacaklar. Şimdiye kadar yaptığımız ve bundan sonra da yapacağımız yatırımlarımızın Muratlılı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan Muratlı olsun, kazanan Tekirdağ olsun, kazanan ülkemiz olsun. Her şey gönlünüzce olsun" dedi. 

Toplantıda TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu tarafından 1 Nisan 2014  - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz tarafından da TESKİ'nin Muratlı ilçesinde gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilgili sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verildi. Daha sonra Başkan Kadir Albayrak ve Nebi Tepe basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Muratlı ilçesi ortak basın toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe'nin yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Alpaslan Kurtoğlu, Büyükşehir ve Muratlı Belediyesi bürokratları ile basın mensupları katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.