Büyükşehir Belediyesi Halil Başol'un Adını Yaşatıyor
05/05/2021 14:17:00
Büyükşehir Belediyesi Halil Başol'un Adını Yaşatıyor

2019 yılında Tekirdağ'da hayatını kaybeden Eski Ticaret Bakanı Halil Başol'un adı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu Katlı Yeraltı Otoparkı üzerinde bulunan parka verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisinde aldığımız karar ile Eski Ticaret Bakanımız Halil Başol'un adını Hayrabolu'daki parkımızda yaşatacağız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

1925 yılında doğan Halil Başol, İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'ndan mezun oldu. Halil Başol dört dönem milletvekilliği ve iki dönem de Ticaret Bakanlığı görevlerinde bulundu.