TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Saray'da Atatürk Silüeti Açılışı Gerçekleşti
19/05/2021 18:02:15
Saray'da Atatürk Silüeti Açılışı Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı, Çerkezköy, Süleymanpaşa, Şarköy, Malkara ve Çorlu'nun ardından Saray ilçesine kazandırılan 3 boyutlu Atatürk Silüeti'nin açılışı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleştirildi.

Saray ilçesinin Pazarcık Mahallesinde pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı. Özgen Erkiş konuşmasında "Saray, Atatürk sevgisi ile dolup taşan bir ilçedir. Hepimiz büyük bir heyecan içerisindeyiz. Bugün açılışını yaptığımız Atatürk Silüeti'nin Saray için manevi değeri çok büyük. Başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde Saray'da Atatürk Silüeti'nin açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "102 yıl önce İstanbul'dan Samsun'a bir vapur kalkıyor; Bandırma Vapuru. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımını çakıyor ve Türkiye'nin kaderi değişiyor. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kalbidir ve bu ebediyen atmaya devam edecektir. 2021 yılında tüm ilçelerde olduğu gibi Saray'da da yatırımlarımız devam ediyor. Yakın zamanda adını siz değerli Saray halkı ile belirleyeceğimiz Kültür Merkezimizin açılışını yapacağız. Saray'ın yeni mezbahası için de düğmeye basıldı.  Ben bir kez daha Atatürk Silüeti'nin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum." İfadelerini kullandı.

Saray ilçesi Atatürk Silüeti Açılış Töreni yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.

Törene Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.