TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
'Kırcaali'den Tekirdağ'a Hüseyin Pehlivanın izinde Sanal Tur'
25/05/2021 15:49:07
'Kırcaali'den Tekirdağ'a Hüseyin Pehlivanın izinde Sanal Tur'

Düzenlediği sosyal, tarihi ve kültürel etkinlikler, hayata geçirdiği projeler ile Tekirdağ tarihine ışık tutan, Tekirdağ tarihine damga vurmuş isimlerin hak ettiği değeri alması ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için çalışmalar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemine uygun, insanların evlerinden takip edebileceği bir sanal tur etkinliğine daha imza attı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen, Tekirdağ'ın tarihinde iz bırakmış, başarıları Dünya'ya yayılmış, Tekirdağ'ın yetiştirdiği en önemli sporculardan biri olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın (Alkaya) konu edildiği  'Kırcaali'den Tekirdağ'a Hüseyin Pehlivanın izinde Sanal Tur' adlı proje, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalında yayınlandı. Projede, Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın hayatından kesitler yer alırken, Tekirdağ ile Hüseyin Pehlivan'ın ortak noktaları da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı, ayrıca Hüseyin Pehlivan'ın torunu Sinan Alkaya ile yapılan söyleşiye de yer verildi. 

BAŞKAN ALBAYRAK: "HÜSEYİN PEHLİVAN TEKİRDAĞ İLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİR"

Hüseyin Pehlivan'ın Tekirdağ tarihinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sanal tur projeleri, pandemi döneminde vatandaşlarımızın evlerinden kolaylıkla takip edebileceği, bilgilenebileceği etkinlikler. Vatandaşlarımızın dünyadaki farklı yerleri keşfedebileceği, Tekirdağ'ın farklı coğrafyalarla etkileşiminden kaynaklanan hikayelerini dinleyebileceği son derece faydalı bir etkinlik olan sanal tur projelerimizin ikincisinde Hüseyin Pehlivan'ı konu edindik. 7 sene üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan, Tekirdağımızın yetiştirdiği en önemli değerlerden bir tanesidir. Vatandaşlarımız, bu sanal turda Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan'ın Kırcaali'den Tekirdağ'a uzanan hayat hikayesi ile ilgili, en ince ayrıntısına kadar bilgi edinme fırsatı bulacaklar. Tüm vatandaşlarımıza iyi seyirler dilerken Tekirdağlı Hüseyin Alkaya'yı bir kez daha rahmet ve saygı ile anıyorum" dedi.

SANAL TUR ETKİNLİKLERİ, TEKİRDAĞ TARİHİNDE İZ BIRAKMIŞ KİŞİLER İLE DEVAM EDECEK

Pandemi dönemine uygun, insanların evlerinden takip edebileceği sanal tur projeleri, Tekirdağ tarihinde iz bırakmış şahsiyetler ile devam edecek. Hüseyin Pehlivan'ın ardından Namık Kemal, Yahya Kemal başta olmak üzere Tekirdağ'ın tarihinde önemli yere sahip şahsiyetler ile ilgili sanal tur projeleri de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilerleyen dönemde vatandaşlarla buluşturulacak.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.