TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Yeniçiftlik Mahallesi Atık Su Arıtma Tesisi Projesi Kamulaştırma Süreciyle İlgili Basın Açıklamamızdır
04/06/2021 17:35:37
Yeniçiftlik Mahallesi Atık Su Arıtma Tesisi Projesi Kamulaştırma Süreciyle İlgili Basın Açıklamamızdır

MARMARAEREĞLİSİ İLÇEMİZİN SAYGIDEĞER VATANDAŞLARI,

Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallemizdeki alt yapı sorunlarının çözülmesi için büyük bir gayret içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim.

YENİÇİFTLİK MAHALLEMİZİN KANALİZASYON ALTYAPISININ YAPILABİLMESİ İÇİN öncelikli olarak oluşacak atık suların arıtılması amacıyla Atık Su Arıtma Tesisi yerinin belirlenmesi gereği hasıl olmuştur. Bu amaçla TESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından Çeşmeli Mahallesi 151 ada 16 parselde ileri biyolojik arıtma tesisi yapılması planlanmış ve 2015 yılında yer temini süreci başlatılmıştır. Akabinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 200 dönümlük yer tahsisi için 2016 yılında başvuruda bulunulmuştur. Bu talebimize karşılık, yaklaşık 522 dönüm olan alanın 120 dönümlük kısmı için 29.01.2018 tarih ve 3321 sayılı Milli Emlak Genel Müdürlüğü yazısı ile ön tahsis kararı onaylanarak tarafımıza bildirilmiştir.  Fakat bu süreç içerisinde söz konusu alanın özelleştirme kapsamına alınmasından dolayı 120 dönümlük kısmının tahsisi Özelleştirme İdaresi tarafından durdurulmuştur. Daha sonra tarafımızdan Özelleştirme İdaresine başvuru yapılarak aynı alanın 80 dönümlük kısmı için yeniden tahsis talebi yapılmıştır. Bu talebimiz sonucunda talep edilen alanın bedeli karşılığında Arıtma Tesisi yapılmak üzere TESKİ'ye tahsis edileceği bildirilmiştir. Tarafımızca belirlenen bedel uygun görülmüştür. BU GÜNE KADAR TARAFIMIZA İLGİLİ BAKANLIKÇA OLUMLU YA DA OLUMSUZ HERHANGİ BİR GERİ DÖNÜŞ YAPILMAMIŞTIR.

En son Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca özelleştirme kapsamına alınan ve içinde arıtma tesisi planlanan 151 ada 16 parselin de bulunduğu parseller için "Lojistik Tesis Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Ticaret Alanı ve Yol" olarak kullanılmak amacıyla 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine esas olmak üzere Belediyemizden görüş istenmiştir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 09.12.2020 tarih ve 1289 No'lu Meclis Kararına istinaden, lojistik alanında tehlikeli kimyasal madde depolanmaması ve lojistik alanında imalathane bulunmaması koşuluyla taleplerinin uygun görüleceği Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresine bildirilmiştir.

Diğer taraftan yer tahsisiyle ilgili konu, çözüme kavuşturulması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop'a, AKP Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Mustafa Yel'e, Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız Sayın Hikmet Ata'ya, AKP Tekirdağ İl Başkanına ve AKP Marmaraereğlisi İlçe Başkanına iletilmiştir. Ancak bütün çabalarımıza ve ilgili tüm siyasilerin devreye girmesine rağmen henüz herhangi bir sonuca ulaşılamamıştır. Marmaraereğlisi İlçemizde nüfus artışına bağlı olarak yerleşim alanları çoğalmakta ve bu nedenle vidanjör çekimlerinin yoğunluğu sürekli artmaktadır. İlçemizi bu sorunlardan bir an önce kurtarmak amacıyla kanalizasyon altyapısının ve arıtma tesisinin yapılması ivedilik arz etmektedir. Bunun için arıtma tesisi yapılacak yerle ilgili tahsis sorununun biran önce çözülmesi gerekmektedir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.