TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarının Yanında
04/06/2021 14:33:30
Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarının Yanında

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 2015 yılında başlatılan Glutensiz Gıda Yardım Paketi dağıtımı devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 11 ilçede gerçekleştirilen çalışma kapsamında 2021 yılı içerinde toplam 582 çölyak hastasına Glutensiz Gıda Yardım Paketi dağıtımı gerçekleştirildi. Gıda paketlerinin dağıtımı çölyak hastası olduğuna dair sağlık raporu ve ikametgâh belgesi ile başvuran vatandaşlara doğrudan veya muhtarlıklar aracılığı ile gerçekleştiriliyor.

 

Glutensiz Gıda Yardım Paketlerinin dağıtımının belli aralıklarla devam ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Çölyak hastalarının glutensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkân sağlamak amacıyla başlattığımız Glutensiz Gıda Yardım Paketi, bizim halk sağlığı açısından hayata geçirdiğimiz önemli projelerimizden bir tanesi. Bundan sonra da bu kapsamdaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.