TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Başkan Kadir Albayrak'ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı
01/07/2021 08:30:39
Başkan Kadir Albayrak'ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Albayrak, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun kabulünün yıl dönümünü her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz.

Lozan Antlaşması'nın imzalanması Osmanlı Devleti tarafından yabancı devletlere tanınan kapitülasyonların kaldırılmasını sağlamış ve Kabotaj Kanunu'nun Kabulü, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin denizcilik faaliyetlerini ulusal imkânlarla yürütmesinin önünü açmıştır.

Ülkemizin ekonomik bağımsızlığının güçlendirilmesi adına atılan önemli adımlardan biri olan Kabotaj Kanunu kabulü ve uygulamaya geçirilmesi, ulaşımdan taşımacılığa, turizmden balıkçılığa kadar birçok alanda önemli kazanımlar getirmiştir. Denizcilik sektörünün geliştirilmesi ve denizlerimizin sunduğu zenginliklerin en iyi şekilde değerlendirilmesi temennimizdir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak mavi gözlü kentimizin iki denize kıyısı olan altı vilayetten biri olduğu gerçeğinden hareketle önemli çalışmalar yürütüyoruz. Tekirdağ'da denizcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.