TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
YAYA GEÇİTLERİ YENİLENİYOR
07/07/2021 09:04:06
YAYA GEÇİTLERİ YENİLENİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ il genelinde tüm yaya geçitlerini yenileme çalışmalarına başladı. 11 ilçe genelinde büyükşehire bağlı yol ağlarında yatay işaretleme ve yaya geçitleri yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından `Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' sloganı ile uygulamaya konulan yaya önceliği seferberliği kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı da, Yaya geçitlerindeki çizgilerin bir veya ikisini kırmızıya boyayarak, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Tekirdağ il genelinde yaya geçitlerini yenileme çalışmalarına devam ettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Trafiğin Kırmızı Çizgisi Yayalar", "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliğine biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Başlattığımız yeni uygulama ile ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyanıyor. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajını vermeyi amaçlıyor ve sürücülerden bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi.

YOL ÇİZGİ ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

Yatay işaretleme ve yaya geçitlerini yenileme çalışmalarının yanı sıra yol çizgi çalışmaları da devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, il genelinde büyükşehir yol ağlarında yol çizgi çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.  

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.