TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
29 EKİM ÇERKEZKÖY'ÜN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN
29/10/2021 17:29:39
29 EKİM ÇERKEZKÖY'ÜN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 29 Ekim Çerkezköy'ün Kurtuluş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadığımız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıl dönümü coşkusunu yaşadığımız 29 Ekim, aynı zamanda Çerkezköy ilçemizin düşman işgalinden kurtulduğu gündür.

Tarihimizin şanlı sayfalarına altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı, 11 Ekim 1922'de Mudanya Mütarekesi'nin imzalanması sonucunda diplomatik bir zaferle taçlandırılmış, Anadolu topraklarının yanı sıra Trakya Bölgemiz de düşman işgalinden kurtarılmıştır. 29 Ekim 1922 tarihinde işgalci birliklerin çekilmesi sonucunda Çerkezköy kurtuluşa ermiştir.

Savaşın getirdiği yıkımları yaşamış ve zorluklar içerisinde vatan topraklarını işgalden kurtarmış yüce Türk milletinin fertleri olarak özgürlük ve bağımsızlık ruhu ile yurdumuza ve Cumhuriyet'imize sahip çıkmaya, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini yaşatmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadığımız bu anlamlı günde 29 Ekim Çerkezköy'ün Kurtuluş Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, yurdumuzun kurtarıcısı Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.