TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ALİ RIZA EFENDİ PARKI HİZMETE AÇILDI
28/10/2021 16:55:50
ALİ RIZA EFENDİ PARKI HİZMETE AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Trakya'nın En Büyük Meydan Projesi kapsamında Süleymanpaşa İlçesinde yapımını tamamladığı Ali Rıza Efendi Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılması ile birilikte Süleymanpaşa Meydan genişletme projesinin bir aşaması daha tamamlanmış oldu.

Açılış töreninde kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu bir konuşma yaparak Ali Rıza Efendi Parkının yapım aşaması, kullanılan malzemeler ve konsept ile ilgili teknik bilgiler paylaştı.

Başkan Albayrak: "Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projemizin bir aşamasını daha tamamladığımız gibi kentimize yeni bir park kazandırıyoruz"

Ali Rıza Efendi Parkı'nın açılışında bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa İlçemize park kazandırmanın yanı sıra önemli şahsiyetlerin hatıralarını da yaşatma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımız kapsamında Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin hatırasını yaşatacağımız bu güzel parkımızı Süleymanpaşa ilçemize ve Tekirdağ'ımıza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Trakya'nın en büyük meydan projesi olan Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projemizin bir aşamasını daha tamamlamış oluyoruz. 2014 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda "Bedesten Çevre Düzenlemesi ile Hasan Ali Yücel Meydanı", "Süleymanpaşa Katlı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi" ve "Merdivenli Park" projelerimizi gerçekleştirdik. Ali Rıza Efendi Parkı Projemizi de hayata geçirerek Süleymanpaşa Meydan Genişletme Projemizin bir aşamasını daha tamamladığımız gibi kentimize yeni bir park kazandırıyoruz. Bu proje sayesinde Süleymanpaşa Meydanımızı daha estetik bir görünüme kavuşturduğumuz gibi kültürel ve tarihsel dokuyu da ortaya çıkartmış oluyoruz. Yakın bir zamanda da Zübeyde Hanım Parkı Projemizi hayata geçireceğiz. İnsan odaklı bir anlayışla vatandaşlarımızın rahat nefes alacakları park ve yeşil alanlarımızı hizmete sunmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ali Rıza Efendi'yi, Zübeyde Hanım'ı ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. Ali Rıza Efendi Parkımızın güzel Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Açılış töreninde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan da birer konuşma yaparak Ali Rıza Efendi Parkı'nın hayırlı olmasını dilediler ve başta Başkan Albayrak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Ali Rıza Efendi Parkı 1.550 Metrekare Alana Sahip

1.550 metrekare büyüklüğe sahip Ali Rıza Efendi Parkı'nda 340 m2 yeşil alan, yeşil alan içerisinde 220 m2 yeşil alana hitap eden oturma alanı bulunmaktadır. 990 m2 de kaldırım düzenlemesi yer almaktadır. Park projesinde ayrıca yeşil alanlarda bölgesel iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar kullanılmış olup doğal taşlar ile yeşil alanda doğal bir ortam sağlanması hedeflenmiştir.

 

 

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.