2 KASIM MURATLI'NIN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN
02/11/2021 16:01:05
2 KASIM MURATLI'NIN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2 Kasım Muratlı'nın Kurtuluş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

2 Kasım Muratlı'nın Kurtuluş Bayramı'nı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Şanlı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, işgal altındaki vatan topraklarımızın kurtarılmasını sağladığı gibi özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da önünü açmıştır.

Milli Mücadele Döneminin zaferle sonuçlanmasının ardından 2 Kasım 1922 tarihinde Muratlı ilçemizde düşman işgali sona ermiştir.

Atatürk'ün çağdaş ilke ve fikirlerinin ışığında, özgürlük ve bağımsızlık ruhu içerisinde vatanımızı korumaya, Cumhuriyet'imizi yaşatmaya ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2 Kasım Muratlı'nın Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, yurdumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı