TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 83. YIL DÖNÜMÜNDE TEKİRDAĞ'DA SAYGI İLE ANILDI
10/11/2021 14:19:44
ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 83. YIL DÖNÜMÜNDE TEKİRDAĞ'DA SAYGI İLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ebedi önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. Yıl dönümünde Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında ilk olarak Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. ölüm yıl dönümü dolasıyla düzenlenen etkinlikler, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programı ile devam etti. Programda, Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşam boyu sürdürdüğü mücadelenin hikâyesi anlatıldı.

 

Başkan Kadir Albayrak: "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz."

 

10 Kasım Atatürk'ü anma programı sonrasında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete göç edişinin 83. yıl dönümünde milletçe rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Bizleri karanlıktan aydınlığa çıkaran Atatürk, ülkemizin her alanda gelişmesini ve ulusumuzun refah seviyesinin yükselmesini sağlayacak kalkınma hamlesini gerçekleştirmiş, biz Cumhuriyet nesilleri için çağdaş uygarlığın kapılarını aralamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde rahmet, saygı ve minnetle anıyorum." dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanları da saat 9.05'te Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak Atasını andı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.