TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEMEK KURSLARINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
24/11/2021 13:43:41
TEMEK KURSLARINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden ve bu konuda önemli hizmetleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak 2014 yılında hayata geçirdiği Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) ile vatandaşların aile ekonomilerine destek olacak meslek edinmelerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında Süleymanpaşa, Şarköy, Çerkezköy, Saray, Muratlı, Ergene ve Çorlu ilçelerinde hayata geçirilen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören TEMEK kurslarında,  alanlarında usta eğiticiler tarafından resim, üç boyutlu şekillendirme, kilim dokuma, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, makrome örgü yapımı, makine nakışları, çini işlemesi, seramik biçimlendirme, kilim dokuma, aşçı yardımcısı, yaş pasta yapımı, el bakımı, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar işletmenliği, Türk halk oyunları ve giyim üretim branşlarında eğitim veriliyor. Kursları başarı ile bitiren kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Başkan Albayrak: "Kurslarımız farklı branşlarla devam edecek"

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "İlçelerimizde ücretsiz olarak açtığımız TEMEK kurslarımız vatandaşlarımızın hem yeni meslek öğrenmelerinin önünü açıyor hem de kendilerine sosyalleşme imkânı tanıyor.  Kurslarımızı farklı branşlar ekleyerek devam ettireceğiz. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.