TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ NAMIK KEMAL'İ ANMA MESAJI
02/12/2021 09:24:03
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK'IN VATAN VE HÜRRİYET ŞAİRİ NAMIK KEMAL'İ ANMA MESAJI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'i vefatının 133. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal, çağdaş fikirleriyle ulusumuza yeni ufuklar açmış önemli bir fikir insanıdır.

Şiirleri, romanları ve makaleleri ile Türk Edebiyatı'nda büyük bir iz bırakan Namık Kemal, güzel Tekirdağ'ımızın Türk Tarihine kazandırdığı büyük bir şahsiyettir.

Osmanlı'nın yüzyıllar boyunca süren gerilemesini ve vatan topraklarının kaybedilişini derin bir üzüntüyle karşılayan Namık Kemal, "Vatan" adlı ağıtında şöyle diyordu:

"Vatan eyvah hakir oldu, perişan oldu

Düşman İstanbul'a girdi bu da mı şan oldu

Memesinden dökülen süt yerine kan oldu

Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini

Yoğimiş kurtaracak bahtı kara mâderini"

Namık Kemal'in bu mısralarına Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele döneminde şu sözleriyle cevap vermişti:

"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini

Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini"

2 Aralık 1888 tarihinde sürgünde olduğu Sakız Adası'nda vefat eden Namık Kemal, savunduğu fikirlerin kendisinden sonraki nesiller tarafından benimsendiğini, yaşatıldığını ve Cumhuriyet ile birlikte hayat bulduğunu görememiş olsa da ulusumuzun kalbinde saygın bir yer edindi.

Çağdaşlaşma, özgürlük ve demokrasi yolunda yürüyen Cumhuriyet nesilleri olarak Namık Kemal'in fikirlerini yaşatmaya ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel vatana hiç azalmayan bir azimle sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle güzel Tekirdağ'ımızın gururu, Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal'i, vefatının 133. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.

Kadir ALBAYRAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.