TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
15/12/2021 10:05:38
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇİFTÇİLER İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini ortaya çıkaracak, tarım sektörüne ve çiftçilerimize katma değer kazandıracak ve diğer büyükşehir belediyelerine örnek olacak projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir projeye imza attı.

Türkiye'de yem fabrikasına sahip olan ve onu işleten tek Büyükşehir Belediyesi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da süt üreticilerine ücretsiz dağıtılmak üzere gerçekleştirdiği 1.248 ton 21 protein sığır süt yemi ihalesini kazandı ve sözleşmenin imzalanmasının ardından üretim ve sevkiyatlara başlandı. 

Tarımı ve üreticiyi destekleme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gökhan Günaydın, İSYÖN Genel Müdürü Hamdi Arpa ile birlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret ederek tarım politikaları ve tarımsal çalışmalarla ilgili sohbet edip görüş alışverişinde bulundu.  Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gökhan Günaydın'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Balyemez ve fabrika müdürü Necati Elitaş'ın eşlik ettiği gezide, fabrikanın kullandığı hammaddeler, üretim süreci ve rasyon incelenmiştir.  

Gökhan Günaydın: "İstanbul ve Tekirdağ Büyükşehir belediyelerimizin işbirliği projenin önemli bir ayağını oluşturuyor"

Burada bir açıklama yapan Gökhan Günaydın, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin daha evvel dağıttığı 1.200 ton kuzu yemi yanında, 1.200 ton sığır süt yemi ile birlikte, ücretsiz dağıtılan yem miktarı 2.500 tonu bulacaktır. Böylece İstanbul üreticisi nefes alacak, kentin gıda güvencesinin sağlanması yolunda bir adım daha atılmış olacaktır. Projenin bir başka güzel yanı ise İstanbul ve Tekirdağ Büyükşehir belediyelerimizin işbirliği ve dayanışma içinde çalışması ve halka hizmeti birlikte planlayarak hayata geçirmeleridir. Müthiş potansiyeline rağmen çökertilmeye çalışılan bitkisel ve hayvansal üretim yapılarımızı onarmak, kırsal ve kentsel alanda yaşayan yurttaşlarımızın yanında olarak halkımızı desteklemek temel görevimizdir.  Bu ülkede kimse kendini yalnız hissetmeyene kadar, çalışmaya ve hayatı güzelleştirmeye devam edeceğiz." dedi.

Başkan Kadir Albayrak: "Çiftçilerimize destek olabilmek, üretim yapmalarını sağlamak, çalışmalarını sürdürülebilir kılmak en önemli görevimizdir.

Başkan Kadir Albayrak ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin, et ve süt üreticilerimizin artan yem fiyatları nedeniyle ne kadar zor durumda olduklarının farkındayız. Bu kapsamda 2021 Ağustos ayında Özellikle bu zor günlerde 2021 Ağustos ayında uygulamaya başladığımız ve halen devam eden `Karma Yem Projemiz' ile süt üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Tekirdağ Süt Üretici Birliklerine ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği'ne üye olan tüm üreticilerimize süt yemi desteği vermekteyiz. Artan maliyetler nedeni ile proje kapsamında her ay, üreticinin aylık yem ihtiyacının % 10'u Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizce karşılanmaktadır. Projemize 10 ay boyunca katılacak üreticilerimizin 30 günlük süt yemi ihtiyacı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmış olacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz iştiraki olan Tekirdağ Birlik Yem Fabrikamızdan temin ettiğimiz kaliteli yemleri 11 İlçedeki süt üreticilerimize teslimatını sağlıyoruz. Bu kapsamda protokol imzalanan üretici birlik ve kooperatiflerine üye olan ve süt işletmesi bulunup başvuruda bulunan tüm üreticilerimize desteklerimiz devam etmektedir. Aynı zamanda "Karma yem destek projemizle" bölgemiz yem piyasa fiyatlarını aşağı regüle ederek üreticilerimizin diğer firmalardan aldığı yem fiyatlarının da düşük olmasını sağlamaktayız. Ülkemizde yem fabrikası olan ve işleten tek Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında eşgüdümlü çalışmalar yürütmekteyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'da süt üreticilerine ücretsiz dağıtılmak üzere gerçekleştirdiği 1.248 ton 21 protein süt yemi ihalesi, en ucuz fiyatla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem Fabrikamız tarafından kazanılmış olup sözleşme imza aşamasının ardında üretim ve sevkiyatlara başlanmıştır. Ekonomik zorluklar karşısında ezilen üretim yapmaya çalışan çiftçilerimize destek olabilmek, üretim yapmalarını sağlamak, çalışmalarını sürdürülebilir kılmak en önemli görevimizdir. Bundan sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile çiftçilerimize yönelik ortak çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.