TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
KUMBAĞ MAHALLESİ ve MARMARAEREĞLİSİ'NDE BALIKÇILARA MALZEME DAĞITIMI YAPILDI
20/12/2021 13:26:12
KUMBAĞ MAHALLESİ ve MARMARAEREĞLİSİ'NDE BALIKÇILARA MALZEME DAĞITIMI YAPILDI

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle her zaman üreticilerin yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği vermeye devam ediyor.

Küçük ölçekli balıkçılar, tüm dünyada görülen küresel balıkçılık krizinin ardından Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj nedeni ile en büyük zarar gören grupların başında geliyor. Yaşanan bu zorlu süreçte balıkçılık sektörüne destek olmak için harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa ilçesinde başlattığı ağ ve donatı dağıtımına Kumbağ Mahallesi ile Marmara Ereğlisi ilçesinde de devam etti.

Düzenlenen programlar kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Barbaros, Kumbağ ve Marmaraereğlisi Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 54 balıkçıya; 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak: "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimleri için proje üretmeye devam ediyor"

Yaşanılan sıkıntılı süreçten etkilenen toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Geçtiğimiz günlerde Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde balıkçılarımıza malzeme desteği sağladık. Siz değerli deniz emekçilerimizin, büyük bir özveri ve gayretle ekmeğinizi denizlerden çıkardığınızı biliyoruz. Girdi maliyetlerinin giderek arttığı, vatandaşlarımızın satın alım gücünün azaldığı, su ürünleri pazarının daraldığı böylesine zor bir dönemde küçük ölçekli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla malzeme dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Barbaros, Kumbağ ve Marmaraereğlisi Su Ürünleri Kooperatiflerine üye toplam 54 balıkçımıza 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi ve 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayan, hayata geçirdiğimiz projelerle, insanlarımızın ileriye daha umutla bakmasını sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Siz değerli balıkçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Halini hizmete sunarak balıkçılarımız için son derece önemli bir tesisi hayata geçirmiş olduk. Bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek. Zor günleri dayanışma ile, hep birlikte aşacağız. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin balıkçılarımıza, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl temenni ediyorum." dedi.

Kumbağ Mahallesi ve Marmaraereğlisi İlçesinde gerçekleştirilen malzeme dağıtım programına, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.