TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BAŞKAN ALBAYRAK KÜLTÜR TURU KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
29/01/2022 14:36:50
BAŞKAN ALBAYRAK KÜLTÜR TURU KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere Tekirdağ'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası tanıtmak amacıyla düzenlenen "Adım Adım Tekirdağ" kültür turunun ilk gününde, tura katılan öğrenci ve velilerle kahvaltıda bir araya geldi.

 

Başkan Kadir Albayrak: "Kültürel Değerlerimizi Geleceğe Aktarmak İçin Önemli Çalışmalara İmza Atıyoruz

 

Şehrin kültürel değerleri hakkında öğrencilerle sohbet eden Başkan Kadir Albayrak kendilerine gezi hakkında bilgi verdi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk'u hediye etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyor ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Adım Adım Tekirdağ' kültür turu ile siz değerli öğrenciler; Tekirdağ'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme ve detaylı bilgi edinme fırsatına sahip olacaksınız. Turumuza katılan  öğrencilerimize ve velilerimize güzel bir gezi temenni ediyorum" dedi.

 

Katılımcılara Rehber Eşliğinde Tanıtıcı Bilgiler Verildi

2010-2014 doğumlu olan öğrenciler ve velilerine yönelik olarak, salgın nedeniyle de sınırlı sayıda katılımcı ile Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleştirilen "Adım Adım Tekirdağ' Kültür Turu'nun ilk gününde öğrenciler; Zübeyde Hanım Parkı, Namık Kemal Evi, Atatürk Heykeli, Namık Kemal Heykeli, Süleymanpaşa Heykeli, Rüstempaşa Camii, Rüstem Paşa Bedesteni, Eski Bedesten, Etnografya Müzesi, Tarihi Beş Evler, Rakoczi Müzesi ve Macar Evi'ni ziyaret etti. Katılımcılara rehber eşliğinde tarihi mekânlar ile ilgili tanıtıcı bilgiler verildi.  Tur, 30 Ocak Pazar günü de devam edecek.

 

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.