TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TESKİ TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR
04/03/2022 09:02:09
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TESKİ TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ, il genelinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Çorlu ilçesi Bahçelievler Mahallesinde ekonomik olarak ömrünü tamamlamış olan iki tane ayaklı su kulesi ve eski terfi merkezi iptal edilerek yeni terfi merkezi devreye alındı.

TESKİ tarafından sürdürülen çalışma kapsamında Çorlu nüfusunun yaklaşık yüzde yetmişinin su ihtiyacını sağlayan Bahçelievler Mahallesi'nde,  ekonomik olarak ömrünü tamamlamış olan iki tane ayaklı su kulesi ve eski terfi merkezi iptal edilerek, daha önce imalatı yapılmış olan düktil font boruların depolar ile bağlantıları yapıldı ve yeni terfi merkezi devreye alındı. Buradaki yeni nesil pompalar ile daha az enerji kullanılarak yılda yaklaşık olarak 2 milyon TL civarında enerji tasarrufu sağlanmış oldu. Bu iş kapsamında yaklaşık olarak 9 kilometrelik asbest hat iptal edildi. Önceden 12 bin metreküp olan içme suyu depolama hacmi, 14 bin metreküp arttırılarak toplamda 26 bin metreküpe çıkarıldı.

Başkan Albayrak: "48 Saat Olarak Belirlenen Su Kesintisi TESKİ'nin Özverili Çalışması Sonucu 36 Saatte Çözüldü."

Çorlu ilçesinde TESKİ ekipleri tarafından hayata geçirilen çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak göreve geldiğimiz günden bu yana altyapı alanında il genelinde çok önemli çalışmalara imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Mavi gözlü kentimizin ve Trakya Bölge'mizin en büyük, aynı zamanda en gözde ilçesi olan Çorlu'muzda gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında yeni terfi merkezimizi devreye almış olduk. Öte yandan hayata geçirilen hizmet çerçevesinde daha önce 48 saat olarak belirlenen su kesintisi, TESKİ personelinin özverili çaba ve emekleri sonucunda 36 saatte çözülmüştür. Bu anlamda kıymetli TESKİ çalışanlarımıza üstün gayretleri nedeniyle teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın kıymetli Çorlulu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." dedi.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.