TEKİRDAĞBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
MALKARA İLÇESİ 20 KM'LİK BAĞLANTI YOLU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
04/03/2022 16:40:03
MALKARA İLÇESİ 20 KM'LİK BAĞLANTI YOLU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana il genelinde ulaşım kalitesini arttırmak ve vatandaşlara konforlu bir ulaşım imkanı sağlamak amacıyla yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Malkara ilçesi SSB beton yol olarak yapımı tamamlanan Malkara ilçesi İshakça-Karaiğdemir- Evrenbey- Kırıkali ve Yörük Mahalleleri bağlantı yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malkara ilçesi Evrenbey Mahalle Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil gerçekleştirdi. Pakdil konuşmasında bağlantı yolu ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

Başkan Kadir Albayrak: "11 Milyon 750 Bin TL'lik yatırımla bağlantı yolumuzu Malkaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz"

Metin Pakdil'in ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yol ağını genişletmenin mutluluğu içerisindeyiz. 2014 yılında göreve geldiğimizde kırsal mahallelerimizin yolları atıl durumdaydı. Yol yapım çalışmalarımızı hızlı, etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli yatırımları yaptık. Hacıköy Asfalt Üretim Tesisimizi ve Fen İşleri Şantiyemizi inşa ettik. Günümüz itibariyle en modern iş makinelerine sahibiz. Eş zamanlı olarak farklı ilçelerde yol yapma imkân ve kabiliyetine sahibiz. Tekirdağ ilimizin büyükşehir statüsüne kavuşması kırsal mahallelerimizin de ilçe merkezleri gibi hizmet alabilmesine olanak sağladı. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bağlantı yolumuz da bu hizmetlerimizden biridir. Açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz bu iş için toplam 11 milyon 750 bin TL harcama yaptık.  Ayrıca İshakça Mahallemizin ana deresi üzerine denk gelen 400 metrelik kısımda SSB yol yapımı atlanmıştır. Proje çalışmaları devam eden İshakça Ana Dere Köprüsü inşaatını 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız. Aynı şekilde köprü bağlantı yollarını yapacağız. Her şeyin en iyisini hak eden siz değerli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz 20 kilometrelik yolun hayırlı olmasını diliyor, yol yapım çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

Törende Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul de bir konuşma yaparak bağlantı yolunun yapımında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ederek yolun hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Toplam Yol Uzunluğu Yaklaşık 20 Km

Toplam uzunlukları yaklaşık 20 km olan Malkara İlçesi İshakça - Karaiğdemir - Evrenbey - Kırıkali - Yörük Mahallelerini birbirine bağlayan ve eski hali sathi kaplama olan yol ile İbrice Mahallesini Hayrabolu yoluna bağlayan yolda, ağır vasıta trafiği ve trafik yoğunluğu nedeniyle önemli ölçüde bozulmalar olmuş ve yol genişliği yer yer 5 metreye kadar düşmüş durumdaydı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılı yatırım programına alınan yolun genişliği 7,5 m'ye çıkarılarak, toprak işleri, sanat yapıları ve alt temel tabakası ile üzeri silindirle sıkıştırılmış beton kaplama yapıldı. Söz konusu yolda 25.000 m³ beton, 25.000 m³ alt temel, 40.000 m³ taş dolgu ve 300 m büz kullanılarak yol standardı yükseltildi.

Malkara ilçesi İshakça-Karaiğdemir- Evrenbey- Kırıkali ve Yörük Mahalleleri Bağlantı Yolu Açılış Törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güncel Haberler
BİZE ULAŞIN
ALO 153
TEKİM - BÜYÜKŞEHİR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Alo 153 hattıyla ya da iletişim butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.